Vakantie in bedrijf

Deze keer een gastblog van Chanou Butzelaar, mijn kick-ass buddy (zie mijn blog ‘ Ondernemen is net vliegeren, het gaat niet vanzelf’).

Chanou is eigenaar van Stappenzetter.nl. Chanou helpt jou te focussen, vorm en structuur te geven aan je werkwijze, inspiratie op te doen en je doelen te bereiken door samen met jou de juiste stappen te zetten naar een succesvol bedrijf.

 

Laatste loodjes voor de vakantievakantie ondernemers_inique4u

De laatste loodjes nog en dan heb ik vakantie! Ik ga niet weg hoor, nee we blijven lekker thuis in eigen land – Costa del Balcony (maar dan wel met tuin). Heerlijk een paar weken voor onszelf. Geen werk, geen telefoon, geen e-mail. Nouja, een paar dan… Ik kan mijn klanten toch niet laten bungelen?! Maar over het algemeen hoef ik dus niet aan de bak. Heer-lijk!

 

Lekker lezen

Even tijd om lui te zijn en me af kunnen sluiten van de buitenwereld. Niet dat ik van uitslapen hou hoor, er is in de vakantie meer dan genoeg te doen – echt wel. Zo heb ik bijvoorbeeld een stapel boeken liggen van zeker een halve meter hoog, die ik dolgraag wil lezen. Die houden zich al een tijdje stil op de plank met de belofte dat ze mij meer kennis gaan geven over ondernemen. Heel interessant en nuttig, maar ze zijn de afgelopen maanden helaas nooit prioriteit geweest. Nu dus wel… Hallo loungebank en parasol, de komende weken zijn jullie voor mij gereserveerd!

Wandelen en fietsen

Nog zo’n fijn onderdeel van de vakantie. Wandelschoenen aan en de natuur in of op de fiets en dan het snot achter m’n oren trappen. Mijn hoofd leeg en neus en longen vol frisse lucht. Ruimte… ruimte in mijn hoofd. Hard nodig! Yesss… kan ik het weer vullen met creatieve input voor mijn bedrijf.

Op het terras

Ik verheug me ook enorm op het mooie weer, de terrasjes en de boeiende gesprekken die we daar zullen hebben met vrienden die ook ondernemer zijn. Uiteraard onder het genot van een heerlijke cappuccino of een goed glas wijn. Lekker bijkletsen over koetjes en kalfjes, maar natuurlijk ook over hun nieuwe businessplannen. Sparren over welke stappen zij gaan zetten om deze plannen vorm te geven. Wat voor trainingen zij gaan volgen om zichzelf de nodige kennis te verschaffen. Welke Facebookcampagne nou veel klanten heeft opgeleverd. Welke stappen zijn gezet om meer omzet te genereren. Tips uitwisselen over de nieuwste en megahandige apps die je voor je bedrijf kunt inzetten zodat je meer overzicht hebt. En natuurlijk weer bruisende goede (en vast ook wel minder goede) ideeën opdoen voor mijn eigen bedrijf. Leuk, leuk, leuk! Heb er zo’n zin in!

Dagjes weg

Uiteraard zullen we ook een paar dagen de hort op gaan. Er valt in Nederland zoveel te zien. Ik ben gek op natuur, maar lekker de stad in vind ik ook heel erg leuk. Mezelf trakteren op een goed ondernemersboek (ja ja, voor de volgende vakantie), op terrasjes hangen en slenteren door smalle oude straatjes al pratende over wat onze wensen en ambities zijn voor de toekomst en een beetje winkelen (nieuwe laptoptas is niet nodig, wel leuk…).

Ik heb zo’n berezin in mijn vakantie! En nu stiekem hopen dat er zo kort voor mijn vakantie niet net een nieuwe klant belt die op korte termijn wil sparren over zijn bedrijf, meer inkomsten en klanten wil of die zijn hoofd keivol chaos heeft en meer overzicht wil. Stel je voor dat ik toch in mijn vakantie aan werk(en) moet denken… ?

 

vakantie gastblog Chanou Butzelaar_inique4u

Zonnige groet van een vakantie(onder)nemer Chanou Butzelaar

Blog
Previous reading
Blue Monday: Heb jij hem overleefd? Van dip naar up
Next reading
Ondernemen is net vliegeren: het gaat niet vanzelf
×

Powered by WhatsApp Chat

×