Missie geslaagd!

Vorig jaar 9 december 2011 startte ik mijn bedrijf Inique4U met een missie.

Ik wilde als zelfstandige de managers en directeuren ondersteunen.

 

Ik wilde mij laten leiden door passie!

 

Passie voor het vak

Als klein meisje liep ik al met de typemachine van mijn moeder te sleuren om mijn eigen kantoortje in te richten. Secretaresse zijn zit in mijn genen. Ik kan en wil er gewoonweg niet omheen. Met de passie voor het secretaressevak wilde ik Inique4U leiden.  

 

De start

Nadat ik heel stoer de beslissing had genomen om als zelfstandige aan de slag te gaan heb ik nog wel een paar keer met dichtgeknepen billen gedacht: "Waar ben ik aan begonnen".  Ik weet wel dat ik mijn vak met passie en liefde uitvoer. Ik weet wel dat ik kwaliteit lever en respect heb voor mijn omgeving. Maar hoe breng ik dat nu over zodat prospects mij ook gaan inhuren?

 

Marketing

Naast het zijn van een goede office manager kwamen ook marketingtaken op mijn pad. Hoe profileer ik mijzelf, wat zet ik op mijn website, hoe gebruik ik social media en verstuur ik een mailing of plaats ik een advertentie? Ga ik investeren, of juist bezuinigen?

 

Interessante zaken, dat wel, maar wel zaken die niet behoren tot de kerntaken van een office manager

 

Netwerken

Zo wil ik als office manager een onzichtbare houvast zijn achter de manager, maar als zelfstandige moet ik mezelf juist laten zien. Hoe weten bedrijven anders dat ik beschikbaar en geschikt ben? Dus sluit ik aan bij netwerken,  ga ik koffie drinken,  af en toe een drankje en ik laat mijzelf van de beste kant zien. Het is af en toe net werken.  

 

De eerste opdracht

Wat voelde ik mij trots en blij toen de eerste opdracht zich aandiende. Wow, dat had ik goed voor elkaar! Na deze opdracht volgde er meer opdrachten en voor ik het wist moest ik nee zeggen. En ook al is nee zeggen nooit leuk, het geeft me wel een goed gevoel dat ik word gewaardeerd. En dat mijn hulp nog steeds nodig is.

 

Anti-secretaresse

In de media zie je steeds vaker berichten over het verschuiven van taken van de secretaresse. Het wordt ontsecretaressen genoemd of de nieuwe community-manager. Het vak secretaresse zou verdwijnen. Ik hoop het niet.  Ik houd teveel van het vak.

 

Dankbaarheid

Ik wil mijn dankbaarheid uiten aan al mijn opdrachtgevers.

Dankzij hen kan ik mijn passie uitoefenen.

Dankzij hen is Inique4U op de kaart gezet.

Dankzij hen is mijn missie geslaagd…en gaat verder!

 

 

Bedankt!

 

Contact

Hebt u ondersteuning nodig van een secretaresse, ontsecretaressen of community-manager. Neem dan contact  met mij op. Ik wil u ondersteunen ongeacht welke functienaam er op mijn naamplaatje staat.  

Blog
Previous reading
Kneus of Slim?
Next reading
Passie
×

Powered by WhatsApp Chat

×