Ik groei uit m’n jasje en daar geniet ik van!

Ik groei uit mijn jasje en daar geniet ik van

Verandering kost tijd en doet pijn

In een eerder blog schreef ik over een verhaal dat mij raakte en daardoor tot actie aanzette. Het was ook een verhaal dat me confronteerde. Een diploma dat bijna iedere Nederlander heeft, heb ik namelijk niet.

Als kind had ik zwemangst, en nog. Binnen ons gezin, waarin de andere kinderen waterratten waren en meerdere diploma’s haalden, was ik de uitzondering. Het enige leuke aan schoolzwemmen, vond ik de wandeling naar het zwembad toe. Dan zongen we als klas keihard onze favoriete liederen. Christelijke liederen, want die konden we meerstemmig zingen.

Maar… welke gevolgen had die zwemangst?

 

Doorzetten, ondanks angst of pijn

Als er iets is wat ik heb geleerd van die verplichte lessen schoolzwemmen, terwijl ik doodsangsten uitstond, is het wel volhouden en doorgaan! Daardoor leerde ik uiteindelijk toch de schoolslag. Het was niet voldoende voor een diploma, maar ik kan mezelf redden in het water.

Ik leerde dus al jong om door te zetten. Zelfs als ik iets niet leuk vond, of wanneer iets spannend of juist moeilijk was. Ook als ondernemer maak ik gebruik van mijn doorzettingsvermogen en dwing ik mezelf regelmatig om buiten mijn comfortzone te stappen.

Dat zijn vaak de momenten van de grootste groei! Maar… groei brengt onvermijdelijk verandering met zich mee. En veranderingen gaan vaak gepaard met pijn of angst.

Ik groei uit m’n jasje en daar geniet ik van!

Mijn rol van uitvoerende out of the officemanager, veranderde geleidelijk in een adviserende rol.

Klanten willen met me sparren, ze willen stilgezet worden bij de keuzes die ze maken en ze vragen mijn advies hierbij. Zie hier mijn eigen groeipijn: in een adviserende rol houd ik te weinig tijd over voor mijn uitvoerende taken. Ik wil dit oplossen.

Ik kies voor uitbreiding en vorm een team, maar dan ontstaat direct nieuwe ‘pijn’. Mijn systemen zijn ingericht op één persoon, maar nu moet ik gaan samenwerken.

Ik moet een aantal vragen beantwoorden:

ik groei uit mijn jas

Veranderen kost tijd

De afgelopen jaren heb ik vaak ondernemers geholpen die uit hun jasje groeiden en nu ervaar ik aan den lijve hoe het is. Ik weet welke stappen ik moet zetten en welke systemen me in deze fase kunnen ondersteunen.

Wanneer jij je realiseert dat iedere verandering tijd kost en pijn doet, kom je met je eigen doorzettingsvermogen een heel eind.

Loop je toch vast?

Ik help je graag. Tenslotte is het mij ook gelukt om te leren zwemmen 😉

Blog Geen categorie
Previous reading
Klantcase Gerust Geregeld
Next reading
Kopje onder gaan
×

Powered by WhatsApp Chat

×